top of page

Creem una biblioteca de #CoronaContes

Aprofitem que famílies arreu del món estem a casa en aïllament i ensenyem als nostres fills que cooperant, podem fer un món millor.

Com funciona?

Feu un conte col·laboratiu amb els vostres fills i els infants del vostre grup d'escola, agrupaments o amics. Un comença amb una frase. Qui vulgui, continua amb una altra frase, un per un, qui vulgui participar va afegint una frase nova. Al final del dia el grup recull totes les frases juntes i publica un CoronaConte.

Normes

1) Han de ser frases curtes
2) No es poden fer segones (o terceres) intervencions fins que no hagin participat almenys 3 companys diferents (depèn de la mida del grup)
3) Us podeu inventar el que vulgueu, però si seguiu el fil del que es vagi dient, acabareu tenint un "conte-conte"
4) No cal córrer! Es pot participar al llarg del dia. Podeu decidir que "tanqueu" el conte a les 20h, per exemple, o quan ho creieu convenient.
5) Atenció, a twitter la llargada màxima és de 2min 20 segons (i 512Mb). Abaix trobareu com muntar els àudios o vídeos fàcilment.

6. Pugeu el conte a una xarxa social amb #CoronaContes

Com pots trobar els CoronaContes?

Cerca #CoronaContes a les xarxes socials. A Twitter, per exemple, ja hem creat un perfil @CoronaContes des d’on farem “retuit” dels vostres CoronaContes perquè arribin al màxim d’infants.

Com fer muntatges d’àudio o vídeo (per dummies)?

Per fer un CoronaConte en àudio (sense imatges):

1. Graveu els àudios de cada infant a casa i compartiu-los pel vostre xat de whatsapp amb les companyes i companys de l’escola, agrupacions o amics.

2. Quan tingueu tots els àudios podeu baixar-los a un ordinador (amb l’opció “compartir” us els podeu enviar per email).

3. D’entre els molts editors d’àudios per fer el muntatge, un que hem vist que és online i súper-senzill és https://audio-joiner.com/es/, on podreu carregar cada tall de veu, retallar-los i unir-los en un únic arxiu que podreu descarregar en format mp3

4. Per últim, caldrà convertir l’arxiu d’àudio mp3 a vídeo mp4 per poder penjar-lo a les xarxes socials. Entre els molts convertidors, aquí teniu un on-line que és súper-senzill: https://video.online-convert.com/convert/mp3-to-mp4

 Per fer un CoronaConte en vídeo

Aconsellem que feu servir editors de vídeos, molts dels quals ja venen per defecte amb els vostres ordinadors (imovie per Mac o movie maker per Windows). El format mp4 va bé per la majoria de xarxes socials.

Al portal Kapwing trobareu moltes eines per editar format, mida i velocitat dels vídeos si les necessiteu. Si la per la mida del video no podeu penjar-lo a Twitter, sempre es pot pujar el video a Youtube o Vimeo, i després incloure el link al vídeo al tuit.

I NO OBLIDEU d'incloure en l'àudio o al principi del vídeo:

- #CoronaContes

- TÍTOL

- Curs (i Nom de la classe, o agrupació o colla ... etc)

- Nom de l'Escola (o associació, casal, ... etc) i Població

Si no podeu fer muntatge d'àudio o vídeo, sempre podeu fer el vostre CoronaConte escrivint les frases. Un cop acabat el conte, feu una foto del text (els podeu il·lustrar amb dibuixos) i el pengeu a les xarxes socials.

Image by dole777

Com compartir els vostres CoronaContes

Compartirem els vídeos, els àudios o les fotografies amb els textos dels CoronaContes a les xarxes socials.

A Twitter, en el text del missatge és important incloure:

  1. el hashtag #CoronaContes (perquè el puguin cercar)

  2. el títol

  3. el curs (amb el “nom” de la classe)

  4. i l’escola i localitat.

Si, a més, citeu @CoronaContes, serà més fàcil poder fer “retuit” perquè arribi al màxim d’infants. I no oblideu de fer-nos un “follow” per anar veient tot el que publiquem.

En breu intentarem obrir comptes en altres xarxes socials.

Qui som?

Som un grup de famílies catalanes que volem continuar ajudant a créixer les nostres filles i fills. Situacions com la que estem vivint aquest dies ens fan créixer com a humanitat. Connexió, col·laboració, inspiració, imaginació i sobretot compromís i solidaritat amb la resta de la Societat són uns quants dels valors que creiem que transmetem als nostres fills amb aquesta iniciativa. Esperem que us agradi la idea, que col·laboreu amb la iniciativa i que la feu arribar als vostres estimats.

“Agafa un somriure, és gratuït”

Si teniu comentaris o propostes per millorar i expandir aquesta iniciativa, no dubteu de compartir-los per Twitter o contactar per email.

bottom of page